Kinderen van het onderwijs

Kinderen van het onderwijs

Machteloos en radeloos voel ik me als mijn dochter bijna dagelijks met hoofdpijn uit school komt. Of als ze niet in slaap kan vallen vanwege toets-stress. Ze wordt geweldig ondersteund door docenten. Ik zie hoe betrokken en bevlogen de medewerkers er dag in dag uit het beste van maken. Ik zie mijn levenskrachtige, blije meisje gebukt gaan onder het schoolsysteem. Haar schoudertjes gaan zakken, haar hoofdje ook. En met haar hoofd dat van mij. 

Naast moeder ben ik portretfotografe en daarmee kan ik een bijdrage leveren aan een gezonder schoolsysteem. Dit doe ik door licht te schijnen op de wonden. Door zichtbaarheid te geven aan de signalen die kinderen als mijn dochter afgeven. De vraag rijst: zijn het de kinderen die falen of is het het onderwijssysteem zelf dat tekortschiet? Is de vormgeving en invulling van het onderwijs nog wel van deze tijd? En wat gebeurt er met de kinderen die niet ‘gemiddeld’ zijn? Wat als de mal jou niet past? Ligt het dan aan jou of aan het vormpje?

Ook Kinderen van het onderwijs doet mee met Hét kindvriendelijke inspiratieboek voor ouders en (professionele) opvoeders van kinderen van 5 t/m 12 jaar.

#onderwijs #kindvriendelijk #inspiratieboek #ouders #ouderschap #kinderen #opvoeden #opvoeding #ontwikkeling #gezondheid #gezond #duurzaamheid #leefomgeving #moederschap #mama #oudersvannu #kids #kind #momlife #moeder #bewusteouders #opvoedtips #mamazijn #gezin #mamablogger #papa #liefde #gelukkigeouders

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wanneer mag je het inspiratieboek verwachten?

Momenteel werken wij hard aan het inspiratiehandboek.

Ons streven is het e-boek te publiceren in het 2e kwartaal van 2023.

Uiteraard houden wij je per mail op de hoogte