Meiden met autisme met elkaar in gesprek
15 november 2023 

Meiden met autisme met elkaar in gesprek

Mijn naam is Bilitis Nieuwenhuijsen en ik ben een heleboel. Ik ben getrouwd, leerkracht, illustrator, organisator van events voor meiden met autisme en nu ook gediplomeerd autismecoach. Maar bovenal ben ik moeder van drie prachtkinderen, met alle drie autisme. Het mag wel duidelijk zijn waarom ik autismecoach ben geworden.[einde intro]

Begin januari 2022 kwam mijn dochter van toen 14 jaar naar mij toe. ‘Mama, ik zou zo graag meiden van mijn eigen leeftijd met autisme willen leren kennen. Ik heb het idee dat ik mij daar beter thuis zou voelen.’ In mijn hoofd ging meteen van alles werken en al vrij snel had ik een idee. Een heus event organiseren. Het event moest bijzonder voelen voor de meiden en vooral rekening houden met hun autisme. Mijn dochter leek het fantastisch. Ik bedacht een stoere naam, regelde een locatie en begon een Instagrampagina. Mijn doel was om veertig meiden met autisme tussen de 12 en 18 jaar bij elkaar te krijgen. Wat ik niet had durven dromen, gebeurde. Binnen twee weken waren alle veertig tickets verkocht. De meiden kwamen vanuit heel Nederland en zelfs België. 

Acceptatie en herkenning

Op Wereld Autisme Dag was het zover: het eerste event! Een toplocatie, geen muziek, activiteiten die rekening houden met autisme, een vooraf ingevuld vriendinnenboekje en goodiebags. De meiden waren ontzettend nerveus en gespannen. Gaandeweg ontspanden ze zich zichtbaar. Meiden hadden hun koptelefoon op, hadden knuffels bij zich en speelden rustgevende spelletjes op hun telefoon. Niets is raar was het motto. 

Ook KickASS Autismecoaching | KickASS Meiden doet mee met Hét kindvriendelijke inspiratieboek voor ouders en (professionele) opvoeders van kinderen van 5 t/m 12 jaar.

#autisme #meisjes #kindvriendelijk #inspiratieboek #ouders #ouderschap #kinderen #opvoeden #opvoeding #ontwikkeling #gezondheid #gezond #duurzaamheid #leefomgeving #moederschap #mama #oudersvannu #kids #kind #momlife #moeder #bewusteouders #opvoedtips #mamazijn #gezin #mamablogger #papa #liefde #gelukkigeouders

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wanneer mag je het inspiratieboek verwachten?

Momenteel werken wij hard aan het inspiratiehandboek.

Ons streven is het e-boek te publiceren in het 2e kwartaal van 2023.

Uiteraard houden wij je per mail op de hoogte